home
contact
links
sitemap
Lef Stadsdynamicaprojectenpublicatiesnieuwsopdrachtgevers


Tentoonstelling Courtyard in galerie Kathareze Tilburg

datum bericht: 04-12-2007
       

Op 13 januari toont Jan Doms nieuwe werken in galerie Kathareze. Assemblages, tekeningen en aparte uitgaven van de 5 kleuren linografie "Binnenplaats". Opening op 13 januari 2007 om 11.00u met introductie door Sophie Tooten. De tentoonstelling duurt tot 17 februari 2007, open woensdag t/m zaterdag 13.00u tot 17.30u.

In de tentoonstelling Courtyard (Binnenplaats) laat Jan Doms (1949) assemblages zien die met elkaar ruimtelijke poëtische vertellingen vormen in een taal van eenvoud en bescheidenheid. De ruimte van de galerie is met minimale ingrepen getransformeerd tot een introverte oase van herinnering. Persoonlijke momenten gestold in materie. Restvormen van gesneden staal en brokstukken van glas die hij in de loop van de jaren in de rekken van zijn markante atelier (pakhuis voor serviezen en kristal 1939) bewaarde om er nog iets mee te doen.

 

Bij gelegenheid van deze tentoonstelling wordt de 5 kleuren linografie binnenplaats  uitgebracht in een oplage van 25 stuks, gesigneerd. Deze bijzondere prent is gedrukt door de Tilburgse graficus Walter Kerkhofs.

 

In de wagon, die in 1999/2000 ontworpen en geconstrueerd is door Jan Doms als uitbreiding van de galerie, wordt de gelijknamige serie tekeningen getoond.

 

Kijk ook bij het project Courtyard.

 

 

« terug

 

disclaimerverstuur een tiptop of page