home
contact
links
sitemap
Lef Stadsdynamicaprojectenpublicatiesnieuwsopdrachtgevers


Jan Doms uitgenodigd voor BiŽnnale Kijkduin 2009

datum bericht: 26-03-2008
       

Voor de tweede keer is Jan Doms uitgenodigd een project te realiseren als onderdeel van de BiŽnnale Kijkduin 2009 (Den Haag) die plaats vindt van 11 juni t/m 5 juli. Deze keer in een moderne Westlandse kas van 9.000 m2.

Met de Maatschap internationaal (Jan Doms, Christell Frints, JanHein van Stiphout) wordt de performance "Het paleis om 4 uur in de ochtend" vier maal uitgevoerd.

 

 

 

 

Zaterdag 27 juni 2009:

aanvang 19.00 u 1e voorstelling 

aanvang 21.00 u 2e voorstelling


Zondag 28 juni 2009:

aanvang 19.00 u 1e voorstelling 

aanvang 21.00 u 2e voorstelling

 

 ‘Paleis om vier uur in de ochtend’ is een poëtische en spannende glasperformance op het snijvlak van beeldende kunst en theater die zich afspeelt in een ‘verlaten’ tuinbouwkas. De enerverende reis van de hoofdpersoon Valentina over land en over zee wordt op huiveringwekkende wijze verbeeld. Bewegende en stuikende glasmassieven brengen deze reis tot leven.

 

Synopsis
Valentina raakt tijdens de jaren van de Russische revolutie op drift. Ze raakt verzeild in een treinconvooi van Moskou naar Hamburg en vervolgens wordt ze gedwongen per quarantaineschip verder te reizen. Eerst naar de Finse havenstad Mänthyluoto en dan in één ruk door tot aan het noordelijkste puntje van de dichtgevroren Oostzee. Daar strandt ze met het schip de Flinterhemel in het kruiende ijs. Hallucinerend bereikt ze de noodvuurtoren; aan de horizon verschijnt het .... Paleis om vier uur in de ochtend. Hoor, het gehuil van de wolven dat wegsterft op de ijzige poolwind.


 

 

 

« terug

 

disclaimerverstuur een tiptop of page