home
contact
links
sitemap
Lef Stadsdynamicaprojectenpublicatiesnieuwsopdrachtgevers


Colleges kunst en cultuur voor architectuurstudenten

datum bericht: 27-02-2009
       

Op uitnodiging van Fontys Academie voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg verzorgt Jan Doms een serie colleges over kunst en cultuur in het perspectief van ruimtelijke stedelijke en landschappelijke ontwikkelingen.

Tijdens de colleges worden de 3e jaars studenten wegwijs gemaakt in de modaliteiten van kunst en cultuur tegen de achtergrond van actuele ruimtelijke en functionele ontwikkelingen in stad en landschap.

 

Naast de kennismaking met verscheidene kunstdisciplines en pluriforme cultuuruitingen zoals die lokaal en bovenlokaal tot gelding komen, wordt door middel van excursies de nadruk gelegd op het op lokatie ervaren van de waarden die in kunst en cultuur besloten liggen.

 

In de ontwerppraktijk wordt veel beroep gedaan op het vermogen de situatie ter plekke te analyseren, waarden te onderkennen en toe te passen door relevante verbindingen te leggen met ruimtelijke en functionele opgaven.

 

In het bijzonder wordt aandacht besteed aan de ontwikkeling van overdrachtelijke methodes waarbij het essay als instrumentele basis wordt genomen.

 

 

« terug

 

disclaimerverstuur een tiptop of page