home
contact
links
sitemap
Lef Stadsdynamicaprojectenpublicatiesnieuwsopdrachtgevers


Jan Doms Luycks Gallery | opening 03 jan 2010 16.00u

datum bericht: 30-11-2009
       

Op 3 januari wordt de nieuwe tentoonstelling 'verlangen | desire' geopend van Jan Doms in Luycks Gallery Tilburg. Het kunstenaars-collectief 'Other Horses' maakte een korte documentaire film over het werk van Jan Doms. Deze film wordt als introductie op de expositie getoond tijdens de opening.

In het Brabants Dagblad verscheen onlangs de recensie over de oeuvretentoonstelling van Jan Doms in CASA Vertigo, faculteit bouwkunde TU/e. Daarin werd hij door Gerrit van den Hoven getypeerd als "misschien wel meest veelzijdige kunstenaar van Tilburg". Hij doelde daarmee op de uiteenlopende terreinen waarop Doms als kunstenaar en ontwerper actief is. Van tekening, sculptuur en performance tot ruimtelijk onderzoek, ontwikkeling en architectonisch ontwerp, maken deel uit van het oeuvre van Doms.

 

In de galerieruimte en de wagon die hij inmiddels 10 jaar geleden als uitbreiding ontwierp en opbouwde, toont hij de 'klein'-formaat [wand]sculpturen en [reis]tekeningen. Speciaal voor deze expositie vervaardigde hij ook een multiple, getiteld 'Ménage à trois', in een oplage van 12.

 

Op donderdag 21 januari [van 20.00 u - 22.00 u] is er een speciale filmavond in de galerie die in het teken staat van zijn werk in relatie tot de avant-garde kunst die hem inspirereert. Geput wordt uit de beeld- en geluidsverzameling van Paul Bogaert. Reserveren is gewenst.

 

www.luycksgallery.com

 Download: uitnodiging doms.pdf

 

 

« terug

 

disclaimerverstuur een tiptop of page