home
contact
links
sitemap
Lef Stadsdynamicaprojectenpublicatiesnieuwsopdrachtgevers


21 jan 2010 filmavond in Luycks Gallery

datum bericht: 06-01-2010
       

Op donderdagavond 21 januari a.s. (20.00 u - 22.00 u) vindt in het kader van de tentoonstelling 'verlangen | desire' een speciale filmavond plaats in Luycks Gallery. Jan Doms toont oud 8-mm materiaal van zijn projecten en experimenten uit eind jaren zeventig en begin jaren tachtig. Daarnaast worden er ook films vertoond van de projecten die hij samen met JanHein van Stiphout en Christell Frints e.a. realiseerden met De Maatschap internationaal. Deze beelden worden afgewisseld met historische film- en geluidsfragmenten uit de tijd van de Russische avant-garde die verzameld zijn door Paul Bogaert.

Jan Doms studeerde constructief beeldhouwen aan de Tilburgse Academie. Daarnaast studeerde hij bij kunstgeschiedenis af op de Russische avant-garde en voor cultuurgeschiedenis op het ontstaan en de ontwikkeling van de steden. Op de Universiteit van Tilburg gaf hij daar een vervolg aan door zich te richten op de materiële cultuur, in het bijzonder op  stedenbouw en architectuur.

 

In het dynamische werk van Doms vormt die belangstelling voor de avant-garde en de vorming van steden een herkenbaar element. Op een of andere manier refereren de beelden, de tekeningen en de performances altijd aan beweging. 

 

Tijdens deze avond gaat ook de korte film (4 min) over Jan Doms in première die Zeepfabriek 'De Eenhoorn' (other horses) maakte als teaser voor de tentoonstelling. Zij maakten daarbij gebruik van het 8-mm materiaal en maakten opnamen bij Jan Doms aan huis.

 

In verband met de huishoudelijke voorbereiding en het beperkte aantal plaatsen is aanmelden gewenst info@luycksgallery.com of jandoms@lefdynamics.nl.Download: filmavond Jan Doms 21 jan 2010 Luycks Gallery Kluc

 

 

« terug

 

disclaimerverstuur een tiptop of page