home
contact
links
sitemap
Lef Stadsdynamicaprojectenpublicatiesnieuwsopdrachtgevers


Dr. Pamela Doms partner LEF stadsdynamica

datum bericht: 01-09-2011
       

Met ingang van 1 september 2011 treedt dr. Pamela Doms toe als partner tot LEF stadsdynamica. Zij neemt verantwoordelijkheid voor de ruimtelijke onderzoeksopgaven van LEF. Pamela Doms werkte als onderzoeker op het snijvlak van moderne stedenbouw, oude geschiedenis en archeologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In 2010 promoveerde zij op een proefschrift over het stedenbouwkundige landschap van het keizerlijke Rome. Daarin laat zij zien welke factoren een rol spelen bij de vormgeving en perceptie van een toekomstbestendig bouwprogramma.

 

Al tijdens haar studie Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de universiteiten van Nijmegen en Münster verdiepte zij zich in stedenbouw en landschap. Zij specialiseerde zich in historische geografie, stadsontwikkeling en stadspolitiek. Een verblijf in Rome, voor onderzoek in bibliotheken en musea en bezoek aan opgravingen, en vervolgens colleges Bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven vormden de basis voor de promotiestudie.

 

In combinatie met het onderzoek werkte Pamela Doms als journalist voor het bedrijfsleven en als docent Klassieke Talen en Culturen. Vanuit laatstgenoemde rol vervulde ze ook het voorzitterschap van o.a. bouwcommissie en ondernemingsraad.

 

 

« terug

 

disclaimerverstuur een tiptop of page