home
contact
links
sitemap
Lef Stadsdynamicaprojectenpublicatiesnieuwsopdrachtgevers


Glassculptuur Serdica Triangle BiŽnnale Roermond 2012

datum bericht: 17-08-2012
       

Op zaterdag 1 september 2012 om 14.00 u opent de Biënnale Roermond  haar deuren in het monumentale Karthuizerklooster in Roermond. In de prachtige binnentuin verschijnt de door Jan Doms ontworpen en geconstrueerde glasstructuur Serdica Triangle, geïnspireerd door de driehoekige vorm van de fortificaties van de Romeinse stad Serdica. Op de resten daarvan is de stad Sofia, Bulgarije gebouwd.De driehoek symboliseert ook de Goddelijke drie-eenheid die bij de kloosterorden een belangrijk element vormt binnen gebed, bezinning en beschouwing.

 

Na een tussenpoos van zes jaar keert Jan Doms weer terug in de tuin, omzoomd door de karakteristieke kruisgang van het klooster. Hij toonde daar bij voorgaande edities in samenwerking met het Stedelijk Museum Roermond ‘Ark van Noach’, ‘Beeldenstorm’ en ‘Sampo’.

 

De biënnale wordt georganiseerd door Galerie Mariska Dirkx i.s.m. Galerie Young Culture en is gedurende de weekenden de hele maand september te bezoeken. Ook bezoek op afspraak behoort tot de mogelijkheden.Download: uitnodiging BiŽnnale Roermond Serdica Triangle JD.

 

 

« terug

 

disclaimerverstuur een tiptop of page