home
contact
links
sitemap
Lef Stadsdynamicaprojectenpublicatiesnieuwsopdrachtgevers


Jan Doms realiseert monumentale glasschuifpui

datum bericht: 04-06-2014
       

In particularie opdracht realiseerde Jan Doms een speciale glasschuifpui voor het eveneens door hem ontworpen nieuwbouwgedeelte van een landhuis in Sterksel. Het bijzondere aan de schuifpui is het speciaal daarvoor ontwikkelde rollerbaansysteem waarop de frameloze glazen panelen kunnen bewegen.Jan Doms was verantwoordelijk voor de renovatie en vervangende nieuwbouw van de toegevoegde tuinkamer van een landhuis in Sterksel. Voor dit nieuwbouwgedeelte ontwikkelde hij in samenwerking met ir. Philip van Boxtel een speciale glaswand die uitzicht biedt op de tuin en het aansluitende Brabantse landschap. De drie panelen waaruit de drielaagse glaswand is opgebouwd, wegen elk 380 kgr en kunnen voortbewogen worden op voor dat doel aangebrachte roller- en geleidebanen.

 

Sant-Gobain Glass Solutions uit Eindhoven leverde de glazen delen en stelden hun werkplaats ter beschikking voor het aanbrengen van speciale 'zolen' (kunststof) voor het rollen en koppelstroken (RVS) voor de afdichting van de ramen.

 

De glazen delen zonder frames zijn gesitueerd op de diagonaal en sluiten op de hoek van de tuinkamer onder een zwevende dakconstructie.Download: Glaspui aanzicht tuinzijde 20131217.pdf

 

 

« terug

 

disclaimerverstuur een tiptop of page