home
contact
links
sitemap
Lef Stadsdynamicaprojectenpublicatiesnieuwsopdrachtgevers

Keizer Trajanus en zijn bouwprogramma in Rome

Het stedenbouwkundige landschap vormt het decor voor ons dagelijks leven. Voortdurend beïnvloeden bouwheren met hun projecten ons bestaan. Dit geldt niet alleen voor het heden, maar is van alle tijden. In dit boek wordt dit actuele thema bestudeerd voor het stedenbouwkundige landschap van de Romeinse keizer Trajanus. In het oude centrum van Rome heeft hij een grootschalig bouwprogramma gerealiseerd dat vergaande gevolgen had voor de structuur van de stad en de invulling van de publieke ruimte. Bovendien bracht het grote veranderingen teweeg voor de bevolking.


Wie was deze bouwheer? Wat waren de financiële randvoorwaarden voor zo’n omvangrijk bouwprogramma? Na antwoord op deze vragen volgt een analyse van Trajanus’ bijdrage aan het stedenbouwkundige landschap in Rome en wordt duidelijk waardoor hij zich als bouwheer van andere keizers onderscheidde. Tot slot wordt bekeken wat de impact van Trajanus’ bouwensemble was op de stad en haar bewoners: het publiek.


De studie combineert de wetenschapsgebieden Oude Geschiedenis, Archeologie en Moderne Stedenbouwkunde en is interessant voor iedereen die belangstelling heeft voor de dynamiek en gelaagdheid van de stad van gisteren, vandaag en morgen.    Jaar: 2010
Auteur: Pamela Doms
Vormgeving: Jac de Kok
Download: Summary Trajan's urban landscape.pdf
ISBN: 978-90-9025723-5
Aantal pagina's: 236
Prijs: €22.50
Bestelwijze: info@lefdynamics.nl, Boekhandel Livius Tilburg
Fotografie: Pamela Doms
Tekeningen: René Reijnen
M.m.v.: Jill Bradley (english summary)
Eindredactie: Leo Nellissen e.a.
Uitgever: Pamela Doms
Drukkerij: Lecturis Eindhoven
Oplage: 400

   

« terug
   
disclaimerverstuur een tiptop of page