home
contact
links
sitemap
Lef Stadsdynamicaprojectenpublicatiesnieuwsopdrachtgevers


30 sept. Ned. première Tanzen auf dem Malerwanderweg

datum bericht: 20-06-2017
       

Op 30 september gaat de nieuwe multi-disciplinaire dansvoorstelling van Jan Doms 'Tanzen auf dem Malerwanderweg' in première in de grote Schouwburgzaal van Theaters Tilburg. De kaartverkoop is gestart en kaarten zijn te bestellen via www.theaterstilburg.nl Jan Doms schreeft het libretto van deze voorstelling en ontwierp het spectaculaire toneelbeeld met een bewegende glazen schijf (diameter 8 meter) in het hart daarvan. Hij tekent tevens voor de regie.

 

Ulrike Doszmann is de danser die het hoofdpersonage verbeeldt en de Malerwanderweg bewandelt. Evelien van den Broek componeerde de liederen en zingt deze in combinatie met de toepassing van elektronica. het gelegenheidstrio: Wout Kemkens (stem en gitaar), Ries Doms (drums) en Jarno van Es (toetsen) componeerden de titelsong en componeerde de muzikale thema's.

 

Wiersma & Smeets zorgen voor lichtanimatie en projectie. Juliane Schreiber ontwierp een speciaal kostuum voor Ulrike Doszmann in samenwerking met het textielLab. Ernst Bonis en Joris Bonis ontwikkelden speciale elektronica en maakten geluidscomposities.

 

De voorstelling wordt ondersteund door het investeringsfonds voor cultuur Brabant C, de Cultuur Alliantie Tilburg en de Nederlandse Ambassade Berlijn (toursupport Duitsland) en de bedrijven Saint-Gobain Glassolutions, De Cromvoirtse, 360 Glas, Buitink Technology, Bazelmans AVR, Smurfit Kappa, TextielLab Tilburg, e.a.

 

Wie meer wil weten over deze voorstelling: www.malerwanderweg.euDownload: persber Tanzen Theaters Tilburg.pdf

 

 

« terug

 

disclaimerverstuur een tiptop of page